Den 6. – 8. januar 2017

Her er en god mulighed for at starte det nye år på den bedste måde med ny energi, klarhed og styrke!

Og så endda på et af Danmarks smukkeste retreat-steder; ‘Mellem-rummet’ på Samsø.

Vi kommer til at lave masser af yoga og en del meditation. Og dermed fordybelse gennem kroppen og sindet, hviket på dette retreat også fører til en fordybelse af kontakten med hjertet.

Den primære yoga-form er den klassiske hatha yoga. I min hatha yoga er der mere fokus på styrke og holdning end sædvanligvis. Man kan deltage og drage gavn af retreatet både som erfaren og uerfaren yogi. Udover hatha berører vi yin- og kundalini yoga. Dvs. at vi med yin yogaen får langsomheden og de lange bløde stræk med. Og via kundalini yogaen får vi fokus på vitalitet og livfuldhed i kroppen. Endelig vil vi arbejde med forskellige bevægelige meditationer: Fx zen walk og qi gong – sådan at vi også får langsomheden koblet med bevægelsen og det meditative.

Mht. meditaions-delen bevæger vi os fra simpel og brugbar mindfulness/vipassana/neutral iagttagelse til øvelser med fokus på hjertet og følelseslivet. Igen: På retreatet er der både plads til mennesker, der har en del erfaring med at kigge indad, og menneser for hvem dette er mere nyt. Der arbejdes med absolut repsekt for den enkeltes grænser.

Udgangspunktet for meditations-undervisningen findes i Vækstcenter-pædagogikken og Femkanten (som også kaldes Pentagrammet). Med andre ord vil meditations-delen være funderet i de fem medfødte kompetencer fra Femkanten:

– Åndedræt
– Krop
– Bevidsthed
– Kreativitet
– Hjerte

Det vil således være muligt – for både begyndere og mere erfarne – at få inspiration og nye anvisninger inden for meditation, som man kan tage med sig hjem til sin egen meditations-praksis. Eller det vil være muligt at lade sig inspirere af indholdet i øvelser og meditationer, hvis man fx ønsker at starte en regelmæssig meditations-praksis.

Der er på retreatet vægt på praksis! Dvs. på at gøre; på at lave yoga; og på lave meditation. Når det så er sagt, vil der også blive undervist i den teori og de modeller – fx Femkanten – som undervisningen baserer sig på. Og der vil være rum til udveksling og deling.

OM UNDERVISEREN
Simon Vittus Jasper Hansen er grunduddannet på en 200 timers hatha-uddannelse hos den amerikansk-israelske yogalærer, Shy Sayer. Og 300 timers-videreuddannet hos samme. Derudover er han cand.mag. i filosofi og kommunikation fra Roskilde Universitet – speciale i teori og forskning i meditation og mindfulness. Og endvidere uddannet psykoteraput (4-årig tværministerielt godkendt uddannelse).

Simon lever udelukkende af at undervise i yoga og meditation. Da det også er, hvad han brænder for på et personligt plan. Han har omkring 10 års daglig meditations-praksis bag sig. En daglig praksis, der fylder mange timer. Samt retreats i 2-3 måneder om året.

DET PRAKTISKE

PRIS

Pris: 3.350 kr

Early bird senest 15. november: 2.950 kr

Prisen inkluderer: indkvartering og logi, daglig yoga og meditation, tre økologiske, vegetariske måltider hver dag, fri frugt, snacks, kaffe og the. Mulighed for at låne yogaudstyr. Sengelinned og håndklæder. Deleværelse 2-3 personer.

Tillæg for enkeltværelse: + 500 kr (begrænset antal)

Prisen er eksklusiv transport.

TILMELDING

Send en mail til: kontakt@mellem-rummet.dk OG cc: simonvjh@gmail.com

Husk at oplyse dit fulde navn og telefonnummer og om du ønsker enkeltværelse.

Din tilmelding er gældende ved betaling til:

Reg. nr.: 7670 Konto: 4704982

Husk at skrive dit navn og tekst “Nytår/Simon”.

Din tilmelding er bindende fra betalingstidspunktet. Bliver du forhindret i at deltage, kan du frit overdrage pladsen til en anden – husk at give besked i sådan et tilfælde.

AFBUD

I tilfælde af afbud indtil senest 14 dage før retreat start tilbagebetales det indbetalte beløb minus et afbestillingsgebyr på 1.500 kr. Pladsen kan evt. overdrages til en anden person.

Ved afbud senere end 14 dage før retreatstart, refunderes det indbetalte beløb ikke.

AFLYSNING

Måtte det uventede ske at retreatet aflyses af arrangør tilbagebetales det fulde indbetalte beløb.

Der tages forbehold for fejl og ændringer.

SPØRGSMÅL

Har du spørgsmål til underviser kan du kontakte Simon på: simonvjh@gmail.com

TRANSPORT

Transport til og fra Samsø/Mellem-rummet er ikke inkluderet i prisen.

Mellem-rummet er beliggende 5 min. kørsel fra Sælvig (færgehavn fra Jyl-
land) og 10 min. kørsel fra Ballen (færgehavn fra Sjælland).

FÆRGE-INFO

FRA JYLLAND

Samsø Rederi: http://www.tilsamsoe.dk/

FRA SJÆLLAND

Samsø Færgen: http://www.faergen.dk/

Husk pladsbestilling.