Nytårs yoga retreat m/ Simon Vittus Jasper Hansen 12.-14. januar 2018

VELKOMMEN
Her er en mulighed for at starte det nye år på den bedste måde. Og så endda på et af Danmarks smukkeste retreat-steder; ‘Mellem-rummet’ på Samsø. Vi kommer til at lave masser af yoga og en del meditation. Og dermed fordybelse gennem kroppen og sindet, hvilket på dette retreat også fører til en fordybelse af kontakten med hjertet.

YOGA
Grundlaget er den klassiske hatha yoga, og vi supplerer den klassiske hatha yoga med en del andre yoga- og bevægelses-former. Vi arbejder med en hatha yoga, som har ekstra meget fokus på styrke, åndedræt og holdning. Både mht. yoga og meditations-delen kan både mere øvede og helt nybegyndere drage gavn af retreatet. Dette er den helt klare erfaring fra samtlige tidligere retreats. Udover hatha yogaen, arbejder vi også med yin og vinyasa yoga. Og endelig inkluderer vi disse bevægelsesformer: qi gong, gymnastik og dans.

MEDITATION OG MINDFULNESS
Mht. meditations-delen bevæger vi os fra simpel og brugbar mindfulness/vipassana til øvelser med fokus på hjertet og følelseslivet. Igen: På retreatet er der både plads til mennesker, der har en del erfaring med at kigge indad, og mennesker for hvem dette er helt nyt. Der arbejdes med absolut respekt for den enkeltes grænser. Man vil som deltager på retreatet blive præsenteret for et samlet pædagogisk meditations-system. Dette kan være en fordel for dem, som ønsker at tage redskabe med hjem og fortsætte en meditations/mindfulness-praksis. Og det kan være en fordel, hvis man allerede har en meditations-praksis at lade sig inspirere af dette velafprøvede og virkningsfulde system. Den pædagogiske model indeholder fem tilgange til meditation. Systemet eller den teoretiske model hedder femkanten, og er udviklet på Vækstcenteret. De fem veje eller tilgange til meditation er:
– Åndedræt
– Krop
– Bevidsthed
– Kreativitet
– Hjerte

STILHED
Der vil på retreatet være perioder med stilhed. Stilheden er noget, som alle praktiserende gennem årtusinder har valgt at prioritere, fordi stilheden tillader at vi kan fordybe kontakten med os selv. For nogle – især nye – kan det virke provokerende at skulle være i stilhed i længer stræk. For andre er stilheden en tiltrængt og yderst attraktiv pause fra for megen aktivitet, stress og travlhed. Erfaringen viser entydigt, at mennesker – også helt nye, der hverken har lavet yoga eller været i stilhed før – drager enorm gavn af stilheden og samværet i gruppen i stilheden. Hvor meget stilhed, vi vælger at være i, kommer an på gruppen. Men regn med, at store dele af retreatet er i stilhed. Det skal dog siges, at der vil være øvelser, hvor man skal snakke sammen og udveksle to og to fx, og der er også rum til at underviseren underviser både i teoretiske aspekter samt giver konkrete instruktioner i yoga og meditation.

PROGRAM
FREDAG
10:30-12:00 Ankomst til Mellem-rummet. Indlogering med kaffe, the og frugt.
12:00 Frokost
PAUSE
13:00-19:00 Undervisning og praksis (inkl. lang pause)
19:00 Aftensmad
21-21:30/22 Aftenundervisning

LØRDAG
8-12:00 Morgen-formiddags session med yoga og meditation (inkl. lang pause)
12:00 Frokost
PAUSE
15-18 Undervisning og praksis
18 Aftensmad
20-20:30/21 Aftenundervisning

SØNDAG
8-12:00 Morgen-formiddags session med yoga og meditation (inkl. lang pause)
12:00 Frokost og fælles afslutning

PRAKTISK
Retreatet løber fra fredag d. 12. januar-søndag d. 14. januar. Retreatet starter fredag kl. 12 med frokost. Og slutter søndag kl. 12 med frokost. Start- og sluttidspunktet passer med færgerne fra både Kallundborg og Hou. Sejler man fra Hou Havn i Jylland, skal man bestille billetter (http://www.tilsamsoe.dk/) til den færge, der afgår fredag kl. 9:30, med ankomst i Sælvig Havn på Samsø kl. 10:30. Og retur-færge skal bestilles til søndag kl. 14.30. Mellem-rummet, hvor retreatet afholdes ligger 5 km fra Sælvig Havn.

Sejler man fra Kallundborg skal man bestille billetter (http://www.faergen.dk/) til den færge, der afgår fra Kallundborg kl. 8.30, med ankomst i Ballen Havn på Samsø kl. 9.50. Retur-færgen skal bestilles til søndag kl. 14.05. Ballen Havn ligger 8 km fra Mellem-Rummet.
PRIS:
Deleværelse: 3.350 kr
Dobbeltværelse: 3.650 kr (begrænset antal)
Enkeltværelse: 3.850 kr (begrænset antal)
Early bird rabat senest 15. november: 400 kr rabat
Prisen inkluderer: indkvartering og logi, daglig yoga og meditation, tre økologiske, vegetariske måltider hver dag, fri frugt, snacks, kaffe og the. Mulighed for at låne yogaudstyr. Sengelinned og håndklæder.
Begrænset antal pladser.
Prisen er eksklusiv transport.
TILMELDING
Send en mail til: kontakt@mellem-rummet.dk OG cc: simonvjh@gmail.com
Husk at oplyse dit fulde navn og telefonnummer og om du evt. ønsker dobbelt eller enkeltværelse.
Din tilmelding er gældende ved betaling af depositum på 1.500 kr til:
Reg. nr.: 7670 Konto: 4704982
Husk at skrive dit navn og tekst “Nytår/Simon”.
Restbetaling senest 10 dage før retreat start den 2/1-2018.
Din tilmelding er bindende fra betalingstidspunktet. Bliver du forhindret i at deltage, kan du frit overdrage pladsen til en anden – husk at give besked i sådan et tilfælde.
AFBUD
I tilfælde af afbud indtil senest 14 dage før retreat start tilbagebetales det indbetalte beløb minus et afbestillingsgebyr på 1.500 kr. Pladsen kan evt. overdrages til en anden person.
Ved afbud senere end 14 dage før retreatstart, refunderes det indbetalte beløb ikke.
AFLYSNING
Måtte det uventede ske at retreatet aflyses af arrangør tilbagebetales det fulde indbetalte beløb.
Der tages forbehold for fejl og ændringer.
SPØRGSMÅL
Har du spørgsmål til underviser kan du kontakte Simon på: simonvjh@gmail.com
TRANSPORT
Transport til og fra Samsø/Mellem-rummet er ikke inkluderet i prisen.
Mellem-rummet er beliggende 5 min. kørsel fra Sælvig (færgehavn fra Jyl-
land) og 10 min. kørsel fra Ballen (færgehavn fra Sjælland).
FÆRGE-INFO
FRA JYLLAND
Samsø Rederi: http://www.tilsamsoe.dk/
FRA SJÆLLAND
Samsø Færgen: http://www.faergen.dk/
Husk pladsbestilling.