Karen har gennem mange år studeret kroppen og udforsket den teoretisk og praktisk gennem dans og yoga. Hun er fascineret af dette komplekse stykke ”kød” der samtidig er natur og kultur. Hun ønsker at opfinde et samlet ord for kroppen og sindet, fordi kroppen forbinder os til omverdenen og rummer samtidig bevidstheden.

Hendes kunstneriske og kompositoriske erfaring gør at hun sammenfletter hendes viden om alt fra anatomi, fysiologi, filosofi, åndedræt, musik og lys og får det hele til at gå op i en højere enhed på yoga klassen. Hendes fysiske og sanselige erfaring gør at hun har udviklet en sensitivitet for at se og mærke andres kroppe og elevernes tilstand, så de føler at de bliver omfavnet og mødt, udfordret og støttet gennem hele klassen alt efter energi niveau, tidligere erfaring og eventuelle skader.

For Karen er yoga-praksissen en fejring af at vi er tilstede i denne vidunderlige krop og på legende vis udforsker hun kontinuerligt dens muligheder og selvhelende evne. Balance er efter hendes mening en myte, men velvære opstår når man lærer sig selv bedre at kende, og kan mærke og kontinuerligt balancere sine behov. Kroppen er en meget umiddelbar og konkret indgangsvinkel til at arbejde med sig selv som et helt menneske. Gennem Karen’s forstørrelsesglas ses måden man bevæger sig på og de spændinger man har som psykosomatiske tegn. Derfor giver hun eleverne de redskaber der skal til for at observere sig selv. ”Det betyder ikke at man er et dårligt menneske, hvis man ikke kan røre sine tæer med strakte ben. Jeg tror vi kan bruge det vi mærker til at få det bedre. Når vi lærer at overgive os og slippe spændinger forandres vores reaktionsmønstre. Yogaen har en terapeutisk effekt, men det behøver ikke at være intentionen med at dyrke yoga. Det kan være så enkelt som nyde at få bevæget sig og få fornyet energi.”

Karen har selv dyrket yoga i mere end ti år og undervist i fem. Hun har en 200-timers yogalærer uddannelse fra YogaWorks som er skabt af nogle af U.S.A.’s mest anderkendte lærere: Maty Ezraty, Chuck Miller og Alan Finger. De ”oversatte” den tantriske filosofi, Ashtanga Yoga, Iyengar og Desikachars viden, ind i deres eget system. Så de tilpassede disse østlige yoga traditioner til et vestligt perspektiv, der taler sammen med den vestlige videnskab. De smeltede i den proces det dynamiske flow fra Ashtanga’en og de tekniske, allignment baserede aspekter fra Iyengar Yoga sammen.

Efter certificeringen blev Karen underviser på Hamsa Yoga i København, hvor hun videreudviklede sig som underviser. Hun har nu inkorporeret Hamsa’s hjerteorienterede filosofi, der også har rødder i den tantriske tradition, og visionen om “yoga til folket, samt et positivt syn på kroppen, sindet, sjælen, byen og verden.” De fleste af de lærere Karen har taget masterklasser og workshops med har baggrund fra eller er inspirerede af Anusara Yoga. Det er lærere så som Simon Krohn og Soham Johansen og fra USA Sianna Sherman, Chris Chavez, Ross Rayburn og Desiree Rumbaugh.

Karen har en baggrund som professionel danser og koreograf. Foruden hendes barndom som elitegymnast og tidligere træning i forskellige danse stilarter er hendes grunduddannelse en tre-årig danseuddannelse i samtidsdans fra Oslo. Derefter har hun arbejdet som danser og koreograf i fire år med base i Bruxelles.

YOGA  MAD  SAMSØ  SENSOMMER

retreattop1Farve-1
Deltag Giv dig selv muligheden for at opleve, hvad der sker når sund mad og yoga bliver kombineret efter alle kunstens ...