Verden, menneskekroppen og maden i dens reneste, mest nærende form har været fokus for Sofies opmærksomhed de sidste 8 års tid. Der er blevet smagt, rejst og undersøgt. Jublet, grublet og grædt. For hvordan kombinerer man sit ønske om at redde verden med sin store passion for noget så indadvendt og nørdet som yoga, anatomi og ernæring? Hvordan forbinder man sin medfødte intuition og en tro på noget større med sin hang til videnskab og saglighed? Det endegyldige svar er endnu ikke fundet, men det må siges at være en spændende proces!

Sofie har lært af mennesker og natur, såvel hjemme som på sine rejser. Aber i Indien har inspireret til god kropsteknik. Tropebeklædte bjerge i México har lært hende om grøn lækkerhed. De smukke landskaber i den new zealandske natur blev læremester i kærlighed og nuets kraft.

Mere formelt har Sofie en 200 timers Hatha-yogalæreruddannelse fra Shiva Yoga Peeth, Rishikesh, Indien. Hun har indhentet erfaring i at undervise på Arkitektskolen i Aarhus, hvor hun har et ugentligt hold med elever fra skolen.

Sofies egenskaber udi kunsten at fremstille smukke, nærende måltider kan siges at udspringe i hendes lyst til at udforske og afprøve, og en stor kærlighed til sin krop. Rent teknisk hjælper det selvfølgelig med et job i Ganefryds økologiske bageri og køkken – hvor der bliver bagt glutenfrit brød, sukkerfrie kager, veganske grønsagsbøffer og andre sunde lækkerier.

Sofies tilgang til yoga og sundhed er som til alt andet i hendes liv legende, eksperimenterende og på ingen måde fanatisk. Den ideelle mad for hende er økologisk, vegetarisk, smukt, knasende, blødt, fri for sukker og andre dårligdomme, balanceret, dyrket så tæt på som muligt, varieret, friskt, fyldt med kærlighed og spirer. Sidst, men ikke mindst skal maden spises med nydelse, godt selskab og med tid til at iagttage skønheden i hver eneste farve, fold og detalje.

Når det kommer til yoga, er det Iyengar yogaens præcision, akroyogaens leg og flowet i vinyasa der inspirerer til at udvide Hatha Yogaens praksis. For Sofie opleves det spirituelle gennem en kropslig tilstedeværelse og overgivelse.

Sofie har store visioner for fremtiden. Til sommer starter hun på Aarhus Universitet hvor hun skal læse folkesundhedsvidenskab, og sideløbende ønsker hun at videreuddanne sig indenfor krop, yoga og ernæring. På lang sigt er det planen at drive en selvstændig virksomhed der kombinerer yoga, kost, og arbejdet for at gøre en forskel i verden.